Nieuws advocaat familierecht en scheiding

Ontslag en alimentatie

Picture of Esther Busch
Esther Busch

Advocaat familierecht Alkmaar

Ontslag en alimentatie betalen, hoe werkt dat? Als u wordt ontslagen, is dat al vervelend genoeg. Als dat vervolgens tot gevolg heeft dat u daardoor de alimentatie voor uw kinderen of ex-partner niet meer kunt betalen, is dat nog vervelender. Ontslag kan een reden zijn om de alimentatie aan te laten passen. De rechter kijkt naar de reden van ontslag.

Als u geen verwijt valt te maken van het ontslag, dan zal de rechter bij de berekening van de alimentatie uitgaan van uw lagere inkomen. Bent u op staande voet ontslagen, dan is de kans groot dat de rechter uw inkomensverlies (deels) buiten beschouwing laat. Heeft u een ontslagvergoeding ontvangen, dan wordt van u verwacht dat u deze vergoeding (deels) gebruikt om de alimentatie te betalen. U kunt proberen eerst in overleg met uw ex-partner afspraken te maken over een aanpassing van de bijdrage. Lukt dat niet of heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met mr. Esther Busch voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees ook mijn andere nieuwsberichten:

Zoekt u iets?

Gratis spreekuur

Iedere week is er gratis spreekuur met advocaat Esther Busch. Voor al uw vragen over familierecht.

Review

“Esther Busch is een advocaat die vertelt waar het op staat wat de mogelijkheden zijn en de slagingskansen ik ben ZEER tevreden en beveel iedereen haar aan en als ik nog eens wat heb kom ik zeker terug.”

Review

“Mevrouw Busch is een betrokken advocate. Ze is goed in haar werk en gaat ook nog een stap verder om met je mee te denken. Komt met heldere voorstellen. Ontzettend bedankt voor het bijstaan. Ik zal je bij een ieder die dat nodig heeft aanraden.”