Uw advocaat

Advocaat familierecht Alkmaar

Ervaren advocaat Alkmaar

Deskundig, betrokken en persoonlijk

Advocaat Esther Busch is gespecialiseerd advocaat familierecht en
werkzaam vanuit Alkmaar. Het inschakelen van een advocaat is voor veel mensen een grote stap. Dan is ook er nog een grote keus in advocaten.

Een advocaat familierecht helpt bij scheiding, alimentatie en meer.  Hoe vindt u de juiste? Uiteraard is deskundigheid een vereiste, maar net zo belangrijk is het of u een goed gevoel heeft bij uw advocaat. Lees hieronder meer over de ervaring van Esther Busch. Een toelichting op de werkwijze van Busch Advocatenkantoor vindt u via deze link.

Cliënten over Esther

Achtergrond en ervaring

“Na mijn studie rechten heb ik enkele jaren als schuldhulpverlener gewerkt, gevolgd door bewindvoerder Wsnp (Wet schuldsaneringsregeling voor natuurlijke personen) voor (ex-) ondernemers en secretaris bij de afdeling insolventie van de rechtbank. In 2007 heb ik de stap naar de advocatuur gezet. Eerst heb ik gewerkt als faillissementscurator, met daarnaast een algemene rechtspraktijk. Sinds 2012 houd ik mij alleen bezig met het personen- en familierecht, voor particulieren en (kleine) ondernemers. Mijn kennis houd ik jaarlijks op peil door bijscholing en sparren met andere advocaten.

Als advocaat begeleid ik mijn cliënten bij de (echt)scheiding, de omgangsregeling, alimentatie en meer. Voor veel mensen is het inschakelen van een advocaat een grote stap. Deskundigheid als advocaat is uiteraard een vereiste, maar net zo belangrijk is het dat u een goed gevoel heeft bij uw advocaat. Het proces van scheiden, en alles wat daarbij komt kijken, is per definitie immers een proces waarbij veel emoties spelen. Als advocaat heb ik oog voor die emoties, maar ik begeleid u vooral bij het juridische aspect en alles wat daarbij komt kijken.

Ik ben gefascineerd door relaties, in hoe we met elkaar omgaan en het psychologische aspect ervan. Als u op zoek bent naar een “vecht-advocaat”, dan moet u op zoek naar iemand anders. Ik ben geen advocaat die keihard met de vuist op tafel slaat en ik zal geen olie op het vuur gooien. Scheiden gaat voor mij niet over winnen. Zeker niet als er kinderen in het spel zijn. Mijn streven is om er in overleg met uw (toekomstige) ex-partner uit te komen. Alleen als dat niet lukt, is de beslissing aan de rechtbank.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en sportief bezig, met name wielrennen en mountainbiken.”

Advocaat scheiding familierecht Alkmaar

Nederlandse orde van advocaten

Esther Busch heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:
Personen- en Familierecht:

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht Esther Busch elk kalenderjaar volgens de
normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te
behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ervaring Esther Busch advocaat familierecht

  • 2022-heden: vrijwilliger MTB-Noordwest
  • 2020 en 2021: Kascommissie MTB-Noordwest
  • 2016: Commissielid (PR en website) van Jong MKB NoordWest Holland.
  • 2012: Taalbegeleider bij Gilde  SamenSpraak Alkmaar
  • 2012/2015: opleiding van de Vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsmediators gevolgd.
  • 2010: Bestuursfunctie (penningmeester) van het bestuur van de Jonge Balie.

Plan geheel vrijblijvend een afspraak in tijdens het gratis spreekuur